GRUPE DE CASĂ

AFLĂ MAI MULTE DESPRE GRUPELE MICI


DESPRE GRUPELE DE CASĂ

Scurtă descriere

Grupele celulă sunt grupuri mici care se întâlnesc săptămânal pentru părtăşie creştină, rugăciune şi studierea scripturilor. Acestea reprezintă o componentă specială şi esenţială a bisericii, astfel încât noi încurajăm toţi membrii bisericii să facă parte dintr-un grup celulă. Oamenii se dezvoltă cel mai bine atunci când sunt conectaţi în grupuri mici. Noi nu am fost făcuţi să trăim singuri în viaţă. Am fost creați pentru relații.

Suntem o comunitate care îşi doreşte să-L urmeze pe Isus. Ne-ar plăcea să vii și tu alături de noi.

Viziunea acestei lucrări

Un creştin transformat este pregătit să influenţeze lumea şi să facă lucruri remarcabile.


Ce inseamnă aceste grupe?

Grupurile de casă au în componenţă 5-6 cupluri sau 8 – 12 indivizi care se adună pentru a studia Cuvântul lui Dumnezeu și pentru a discuta problemele și provocările vieții cu care ne confruntăm cu toții. Este, de asemenea, şi modul prin care ne putem ruga și avea grijă unii de alții.

Grupurile de casă vin în toate formele și dimensiunile – cupluri căsătorite, persoane singure, bărbaţi, femei, copii, adolescenţi,  tineri adulți.

OBIECTIVE

Studiul Scripturilor. Grupele de casă oferă un cadru restrâns, intim, unde Scripturile pot fi studiate, discutate şi aplicate în vieţile noastre de zi cu zi – lucru care ne zideşte spre o maturitate deplină – pentru a fi împliniţi în Cristos (Coloseni 1:28).

Construirea de relaţii. Părtăşia constă în starea de responsabilitate unul faţă de celălalt, ospitalitate. Multe prietenii durabile s-au dezvoltat şi au evoluat prin aceste manifestări. Credincioşii împărtăşesc nevoile proprii, îşi mărturisesc păcatele unii altora, îşi poartă sarcinile unii altora şi oferă sprijin unii altora în vreme de nevoie (de ex. în cazul pierderii unei persoane dragi  – asigurarea unui sprijin social).

Mentorat. Membrii noi şi tinerii sunt încurajaţi să crească în cunoaşterea lui Dumnezeu spre o maturitate deplină în Cristos.

Părtăşia în rugăciune. La fiecare întâlnire a grupelor, se regăseşte un timp pus deoparte pentru laudă şi închinare, împărtăşirea cererilor şi nevoilor fiecăruia, după care are loc momentul de rugăciune pentru aceste lucruri.

Slujirea în Împărăţie. În timpul dezvoltării spirituale a creştinilor, în cunoaşterea cuvântului şi a părtăşiei, se dezvoltă şi o dorinţă de slujire în interiorul trupului lui Cristos.

Participarea la sensibilizarea celor de lângă noi. Aceste grupe sunt croite special pentru evanghelizare. Scopul principal al acestora nu este acela de a câştiga sau aduna familii în biserică doar pentru părtăşie, ci de a ajunge la cei care nu cunosc Evanghelia. Este mai uşor pentru o persoană să vină acasă la vecinul său decât să ajungă la o biserică.


GRUPE DE CASĂ

ACTIVITĂŢI

  • Sensibilizarea celor de lângă noi
  • Ziua distracţiei în familie
  • Formarea de lideri

Cum să te alături unui astfel de grup?

Pastor Rozie Openda este liderul acestei lucrări şi este bucurosă să te ajute să găseşti un grup de casă aproape de casa ta. Fie că faci parte din biserica noastră, fie că eşti membru nou, sau pur şi simplu doreşti să participi la grupele de casă fără să fii membru bisericii noastre, te rugăm să iei legătura cuPastor Rozie Openda

Pastor Rozie Openda

Lider grupe mici